En knallert er som udgangspunkt ingen større udskrivning, men der skal naturligvis lidt penge til for at holde en knallert kørende. I dag har vi fornøjelsen af at give dig et indblik i, hvad det koster at have en knallert. Vi gennemgår de mest almindelige udgiftsposter her. Læs hele guiden og læg derefter dit eget budget.
Anskaffelse
Der skal først og fremmest sættes penge af til anskaffelsen – altså til selve købet af knallerten.
De fleste brugte knallerter sælges til et sted mellem 5 og 20.000 kr. Dog findes der også knallerter, som er betydeligt dyrere. Husk at tage højde for stand, sikkerhed, brændstoføkonomi, skadeshistorik m.v. ved køb af knallert.
Selvom anskaffelsen typisk er den største post, så er det ikke nok at sætte penge af til denne del. Der er også en række andre poster.
Forsikring
Hvad end du køber en stor eller lille knallert, så skal du ifølge loven tegne en forsikring. Der er heldigvis rig mulighed for at finde en billig knallertforsikring, hvorfor du ikke behøver at frygte denne udgiftspost. Du betaler et beskedent årligt gebyr for at være forsikret. Du kan med god grund tegne en knallertforsikring uden selvrisiko, så du ikke selv skal have penge op af lommerne, hvis uheldet rammer.
Hvad koster en knallertforsikring? Det kan du hurtigt finde svar på ved at benytte dig af en online beregner. Du kan beregne prisen ved at angive oplysninger om knallerten og dig selv samt den ønskede dækning.
Brændstof
Man kommer ikke langt på en knallert uden brændstof. Derfor er det selvfølgelig en post, man skal sætte penge af til. Dit forbrug afhænger af både kørselsbehov, kørestil og meget mere. Med andre ord er det svært at sige, hvor meget brændstof du vil komme til at brænde af. Det finder du nok først ud af hen ad vejen. Det er ikke desto mindre vigtigt, at der er penge til brændstof. Sammenlign evt. priserne på brændstof for at spare penge her.
Reparationer og service
Rutineret knallertfører eller ej, så kan du nok ikke komme uden om, at din knallert skal repareres og serviceres fra tid til anden. Det koster som regel ikke alverden at få repareret en knallert, men der skal naturligvis være budget til det. Du kan evt. selv tage arbejdshandskerne på og give dig i kast med reparationerne, hvis du gerne vil holde dine omkostninger nede. Der findes masser af guides på nettet. Dog bør man ikke pille ved knallerter, hvis man ikke har de fornødne kompetencer.